BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Elérte legmagasabb pontját a gazdasági egyetem új hallgatói központja

   015
   015
   015
   015
   015
   015
   015
   015

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új központi könyvtárának és hallgatói centrumának bokrétaünnepségét tartották meg a fővárosban május 3-án. Az új létesítmények állami forrásból, 5,3 milliárd forintos beruházással épülnek meg. A projekt építtetője a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.), míg a Laterex Építő Zrt. a kivitelezésért felel.
Az eseményen részt vett és beszédet mondott:

 • Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter,
 • Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora,
 • valamint Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára.

A 14. kerületi, Bagolyvár utcában történő fejlesztésről korábban, az alapkőletétel idején cikkeztünk. A projekt részeként a kollégium ’A’ épületszárnyának földszintjén és pincéjében üzemelő könyvtár helyett új, megnövelt alapterületű és kapacitású, korszerű szolgáltatásokat nyújtó intézményi területet hoznak létre.

Az új Központi Könyvtár alápincézett, földszint + 2 emelet szintszámú, alacsony hajlásszögű magastetős, valamint lapostetős kialakítású lesz, amely 2280 négyzetméter nettó alapterülettel rendelkezik.

Az épületben személyfelvonót is elhelyeznek. Az új Hallgatói Központ kulturális tevékenységek mellett kikapcsolódásra és feltöltődésre is alkalmassá válik, így a Campus területéről eddig hiányzó, központi helyzetben kialakított intézményi területről könnyen és közvetlenül elérhető lesz majd a könyvtár, a kollégium és az oktatási épületek együttese.

…..

A fotók és a szöveg forrása a Magyar Építők honlapja.
Az eredeti cikk itt olvasható: magyarepitok.hu