BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Elindult a Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Program

      015
      015

2020. június 24-én Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Horváth László polgármester, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Gódorné Nagy Mariann olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes egykori válogatott kézilabdázó helyezte el az első Kézilabda Munkacsarnok beruházás alapkövét Lentiben.

A beruházási program keretében 17 helyszínen épülnek központi költségvetési forrásból Kézilabda Munkacsarnokok. A fejlesztési koncepció szerint a multifunkcionális létesítmények jóváhagyott típusterv alapján, a helyszíni környezet adaptálásával valósulnak meg. Az országos programban megvalósuló multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsport elősegítésére jönnek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyek kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben.

A kormányzati magasépítési beruházások, így a Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Program megvalósítója a Beruházási Ügynökség.