BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Nemzeti Olimpiai Központ

A 2016-ban indult Nemzeti Olimpiai Központ beruházás a kiviteli terveknek megfelelően elkészült, az ünnepélyes megnyitót 2019. november 15-én tartották.

Több hónapos hazai és nemzetközi szakértői egyeztetés után elfogadta a Kormány a Nemzeti Olimpiai Központ megteremtésének, vagyis a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának és a körülötte létesítendő, számos sportlétesítményt tartalmazó sportpark építésének koncepcióját. A BMSK Zrt. a teljes programban közreműködött, mint a közbeszerzési eljárás lebonyolítója, és a bontás építési műszaki ellenőre.

2011 őszén döntött a kormány egy új nemzeti labdarúgó-stadion felépítéséről. Az előkészítő szakaszban intenzív szakértői és tervezői munka zajlott annak érdekében, hogy sportszakmai, városépítészeti, turisztikai és költségvetési szempontból is a lehető legjobb megoldás szülessen.

Az új nemzeti stadion Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvényközpontja. Az új stadion magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája, valamint alkalmas rangos labdarúgó-mérkőzések, valamint nagyszabású koncertek megrendezésére. A 2019. őszén átadott Puskás Arénával több tízezer négyzetméteres edzőközpont jött létre Budapesten. Az avatómérkőzését és az új aréna első válogatott labdarúgó mérkőzését 2019. november 15-én rendezték.