BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Megkezdődött a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok kivitelezése

   015
   015
   015
   015
   015
   015

A Modern Városok Program keretében új, 6000 fő befogadóképességű multifunkcionális sportcsarnok valósul meg Tatabányán. A beruházás megvalósítója a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) az építtetői szerepkör mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat is ellátja. A bontási munkákat követően, a sportcsarnok alapkövét Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (EMMI), Dr. Pafféri Zoltán helyettes államtitkár (NVTNM), Dr. Bényi Krisztina helyettes államtitkár (ME), valamint Balogh Zsolt válogatott kézilabdázó rakták le 2020. január 29-én.

A multifunkcionális sportcsarnok kiszolgálja a városlakók kulturált sportolási igényeit, modern körülményeket teremt a kézilabda, a vívás, a cselgáncs és a birkózás utánpótlás és felnőtt sportolói számára a mindennapi felkészüléshez, továbbá biztosítja a nemzetközi előírásoknak is megfelelő körülményeket.

A 2022. évi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát a Magyar Kézilabda Szövetség a Szlovák szövetséggel társrendezésben nyerte el, az új sportkomplexum megfelelve a nemzetközi szövetség előírásainak, a magyarországi tartalék helyszíne lesz.

További cikkek a témában: magyarepitok.hu , www.hellovidek.hu , hirtv.hu