BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Letették a Szarvason megvalósuló Honvédelmi Sportközpont alapkövét

      015
      015

A Honvédelmi Sportközpontok megvalósulását célzó fejlesztési program szakmai irányítója dr. Simicskó István kormánybiztos, dr. Juhász Roland vagyonpolitikáért felelős államtitkár, Dankó Béla országgyűlési képviselő, valamint Babák Mihály polgármester 2020. július 15-én helyezték el a szarvasi Honvédelmi Sportközpont alapvökét.

A program keretében megvalósuló, új multifunkcionális létesítmények célja a sportlövészet, mint szabadidős tevékenység népszerűsítése, oktatása, edzések megtartására. A sportközpontok a lőfegyver tartással kapcsolatos gyakorló és szolgáltató tevékenységen túl oktatási, nevelési feladatokat is ellátnak, illetve alkalmasak a honvédelmi tartalékos képzés egyes lövészeteinek befogadására is. Szarvason egy 10 lőállásos, 50 méteres lőtér épül a szükséges technológiai helyiségekkel, öltözőkkel, kiszolgáló helységekkel és két db 50 fő befogadására alkalmas közösségi térrel.

A kormányzati magasépítési beruházások, így a Honvédelmi Sportközpontok programszerű fejlesztésének megvalósítója a Beruházási Ügynökség. A fejlesztési program keretében Szarvas mellett, ezidáig Balassagyarmaton, Újfehértón és Baján indultak kivitelezések.