BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Modern, 8300 férőhelyes kézilabdacsarnok épül Szegeden

   015
   015
   015
   015
   015
   015
   015
   015

2019. november 29-én ünnepélyes esemény keretében letették az új szegedi kézilabdacsarnok alapkövét a beruházás helyszínéül szolgáló Felső Tisza-parti Stadionban. A többfunckiós sportlétesítmény megvalósítását a Beruházási Ügynökség bonyolítja le, a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében.

A Modern Városok program keretében megépülő modern sportkomplexum alapkövét dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Bartók Csaba, a Modern Városok Program szegedi biztosa és Mikler Roland, a MOL-PICK Szeged válogatott kézilabdakapusa rakta le.

A teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 nézőt befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lesz koncerteknek, kiállításoknak. Az új sportcsarnokban a 21. század minden követelményének megfelelő körülmények között készülhetnek a sportolók. A multifunkcionális csarnok mellé kétpályás edzőcsarnok is épül majd, emellett egy akadémia alakítására alkalmas 30 férőhelyes kollégium is helyet kap a 80 fős konferenciaterem mellett.”